14 pazīmes tam, ka jums ir jāiziet pārbaude pie onkologa

  1. Sāpes iegurnī un vēderā sievietēm

Tās var būt kā trauksmes zvans par problēmām ar olnīcām. Protams, ir grūti apgalvot viennozīmīgi, bet, ja šis simptoms nāk kopā ar tiem, kas aprakstīti augstāk, tad ir vairāk nekā vērts apmeklēt ārstu.

  1. Pastāvīgas sāpes mugurā vīriešiem

Jāatzīst, tas ir visai neviennozīmīgs simptoms. Ja sāp mugura, tas obligāti nenozīmē, ka tas ir vēzis. Iemesls var būt osteohondroze, radikulīts vai arī, teiksim, trūce. Tāpēc vispirms vajadzētu noskaidrot patieso sāpju iemeslu. Lieta tāda, ka prostatas un resnās zarnas vēzis var nākt tieši ar šādām sāpēm.

  1. Izmaiņas sēkliniekos

Jebkuri jaunizveidojumi vīrieša dzimumorgānos ir slimības pazīme. Vilcināties tur vairs nedrīkst. Pēc ārstu vārdiem, sēklinieku vēzis var izveidoties vienas nakts laikā!

6. Cirkšņa un iegurņa sāpes vīriešiem

Bez sāpēm mugurā, prostatas vēzis izraisa sāpes arī cirkšņa apvidū un gurnos. Jebkurš izaugums un pietūkums šajā vietā ir jāuztver ar aizdomām.

7. Pastāvīgs klepus vīriešiem un sievietēm

Parasti klepus nav nekāda dižā traģēdija: lielākajā daļā gadījumu tā ir parasta saaukstēšanās. Toties atsevišķos gadījumos tas var nozīmēt nopietnu saslimšanu esamību, piemēram, kakla, plaušu vai vairogdziedzera vēzi. Īpaši nopietni šis simptoms jāuztver visiem smēķētājiem!

8. Problēmas ar urinēšanu

Simptoms, kas agrīnā stadījā attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm. Pastāvīga uzpūšanās, hroniskas sāpes un uz šā fona vēl problēmas ar kuņģa iztukšošanu vai urinēšanu – lūk, kam ir jāpievērš uzmanība, un jāvēršas pie ārsta.

9. Strauja notievēšana

Kādam tas var kļūt par patīkamu pārsteigumu, bet rūgtā patiesība ir tāda, ka tieši tā sevi piesaka dažādi vēža paveidi. Parasti kas tāds notiek aizkuņģa dziedzera, kuņģa, barības vada vai plaušu onkoloģijas gadījumos.

10. Izmaiņas krūšu rajonā.

Tas attiecas ne tikai uz sievietēm. Jūs vajadzētu satraukt pleķi vai izaugumi šajā rajonā. Par labāko krūts vēža profilaksi tiek uzskatīta savlaicīga konsultācija pie mamologa.

11. Limfmezglu palielināšanās

Runa iet par nelieliem dziedzeriem, kas ir izkārtojušies vairākās vietās jūsu ķermenī. Galvenie atrodas uz kakla un padusēs. Limfmezglu palielināšanās visbiežāk ir saaukstēšanās vai kakla sāpju pazīme. Bet dažreiz tie var būt arī onkoloģijas simptomi.

12. Ādas izmaiņas

Pie tādām ādas izmaiņām, kuras vajadzētu cilvēkus padarīt modrus, pieskaitāmas jebkuras jaunas dzimumzīmes. Ja to forma, krāsa un izmērs rada jautājums, tad nevilcinieties un dodieties pie ārsta.

13. Plankumi mutē

Balti un sarkani plankumi mutes dobumā tiek uzskatīti par pirmsvēža stāvokļa priekšvēstnešiem. Ja tie ilgstoši nepāriet, tad vajag celt trauksmi. Savādāk var palaist garām brīdi, kad onkoloģija vēl ir novēršama.

14. Spēcīgs hronisks nogurums

Miegainība, sanīkums un ātrs nogurums ir daudzu saslimšanu, tai skaitā arī onkoloģisku saslimšanu, pazīme.

Esiet vērīgi un neignorējiet signālus, kurus jums dod jūsu pašu organisms!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru