12 vislabsirdīgākie darbi 2016. gadā, par ko cilvēce lepojas

1

Pasaules čempions boksā uzbūvēja tūkstošiem māju nabadzīgajiem filipīniešiem

Reiz Menijs Pakjao bija parasts filipīniešu zēns no nabadzīgas ģimenes, bet tagad viņš ir vienīgais bokseris pasaulē, kas iekarojis pasaules virsotni 8 svara kategorijās. Par pirmo lielo honorāru viņš uzbūvēja mājas sava dzimtā ciematiņa Tango iedzīvotājiem. Tagad par viņa naudu ir uzceltas jau vairāk kā tūkstotis māju.

2

Sīrietis palika pamestajā Aleppo pilsētā, lai rūpētos par kaķiem

Alā Džalēls (Alaa Jaleel) no Aleppo katru dienu riskēja ar savu dzīvību, lai nodrošinātu ar ēdienu un pajumti tos, kam tas nepieciešams. Bet, kad cilvēki pilsētu pameta, viņš palika, lai rūpētos par cilvēku mājas mīluļiem. Viņam ir vairāk kā simts kaķi, tajā skaitā arī kaķēns, kuru viņam atstāja prom braucoša maza meitenīte.”Es teicu, ka parūpēšos par viņu tik ilgi, līdz viņa atgriezīsies”, –  stāsta Alā.

3

Skolotājs noorganizēja “Džentlmeņu klubu” zēniem, kuri nāk no nepilnām ģimenēm

Reimonds Nelsons (Raymond Nelson) ir skolotājs vienā no Dienvidkarolīnas skolām. Viņam nekā neizdevās tikt galā ar savas klases huligāniem. Un tad viņš nopirka žaketes un kaklasaites un izveidoja “Džentlmeņu klubu”, kur puiši reizi nedēļā mācās par to, ko parasti saviem dēliem māca tēvi: kā siet kaklasaiti, kā izturēties pret vecākiem cilvēkiem un kā apieties ar mammu, vecmāmiņu vai māsu. Stingrais dreskods, kuru izdomāja Nelsons, kalpo noteiktam mērķim, jo cilvēks, kas ģērbies uzvalkā, nesāks kauties. “Es saprotu, ka viņi slikti uzvedas ne jau tāpēc, ka viņi ir slikti, bet gan tāpēc, ka viņiem vienkārši pietrūkst uzmanības un mīlestības” – stāsta skolotājs.

4

Dāniete izglāba divus gadus veco nigēriešu puisīti, no kura vecāki atteicās

Ir pagājis gandrīz gads, kopš dāniete Anja Ringrēna Lovena (Anja Ringgren Loven) uz ielas atrada izmocītu divus gadus vecu puisīti. Viņa to nosauca par Houpu (Hope- cerība). Viņa paša vecāki bija mazulīti izdzinuši no mājām, jo uzskatīja viņu par “burvi”.  Tad viņam bija nedaudz vairāk par gadu, un viņš izdzīvoja tikai no tā, ko viņam sniedza garāmejošie. Anja paņēma viņu uz savu patversmi, kuru uztur kopā ar savu vīru Deividu Emanuēlu Umemu. Tajā dzīvo 35 izglābtie bērni vecumā no 1 gada līdz 14 gadiem.

Kad Anja nopublicēja fotogrāfiju ar Houpu sociālajā tīklā Feisbuk, tad lietotāji visā pasaulē sāka pārskaitīt viņai naudu. Kopā tika savākts 1 miljons ASV dolāru. Anas un viņas vīra plānos ir izveidot lielu bērnu namu un klīniku bērniem. Bet Houps tagad nepavisam neatgādina “skeletiņu uz kājiņām”. Viņš ir jautrs puisēns, kurš, pēc audžumammas vārdiem, “pilnībā izbauda dzīvi”.

5

Skrējēja ziedoja savu medaļu, lai palīdzētu konkurentei, kura ieguva traumu

Olimpiādē, 5000 metru skrējienā, jaunzēlandiešu skrējēja Nikija Hamblija saskrējās ar amerikānieti Ebiju D’Agostino. Nikija palīdzēja savai konkurentei piecelties un tālāk viņas skrēja kopā, viena otru atbalstot. Abas sportistes ne tikai iekļuva finālā, bet tika arī atalgotas ar Pjēra de Kubertēna medaļu par cēlsirdības un īsta sporta gara izrādīšanu visā Olimpisko spēļu laikā.

6

Tūkstošiem cilvēku atbalstīja meiteni, uz kuras dzimšanas dienu neviens neatnāca

Neviens no ielūgtajiem viesiem neatnāca uz 18 gadus vecās Holijas Sorensones (Hallee Sorenson) dzimšanas dienas svinībām. Tad viņas māsīca Rebeka palūdza sociālā tīkla lietotājus atbalstīt Holiju ar atklātnīti un pāris mīļiem vārdiem. Un notika pārsteidzošais – pasta nodaļu Menas štatā nopludināja atklātnīšu kalni. Kopā meitene saņēma 10 tūkstošus atklātnīšu un dāvanu.

7

Skolnieki vēlreiz sarīkoja izlaiduma balli savam klasesbiedram, kurš cieta autokatastrofā

Skots Dans (Scott Dunn) cieta smagā autokatastrofā tieši izlaiduma priekšvakarā. Pamostoties no komas, Skots bija ļoti sarūgtināts par to, ka ir palaidis garām tik svarīgu dienu. Bet, tiko kā jaunais cilvēks sāka atlabt, viņa vecākiem piezvanīja skolas direktors un teica: “Mēs vēlamies paveikt kaut ko īpašu jūsu dēlam”. Izrādās, ka Skota klasesbiedri sagatavoja viņam privātu izlaidumu. Atkārtoja arī svētkus, svinīgās uzrunas, gan arī izlaiduma dalībnieku tērpus, bet šoreiz tika izsniegts tikai viens diploms. Skots bija pārsteigts līdz sirds dziļumiem: “Man trūkst vārdu. Ir neticami apzināties, cik cilvēkiem, izrādās, rūp, kas ar mani notiek”.

8

Bezpajumtnieks no Taizemes saņēma mājokli un darbu pateicībār par savu godīgo rīcību

44-gadus vecais bezpajumtnieks no Taizemes vārdā Varalops (Waralop) metro stacijā atrada maku. Neskatoties uz to, ka viņam vispār nebija naudas, bet makā bija 20 tūkstoši batu (aptuveni 580 dolāri) un kredītkartes, viņš to neiztērēja savām vajadzībām, bet gan aiznesa atradumu uz policiju. Maka īpašnieks izrādījās 30 gadus vecs rūpnīcas īpašnieks Nītijs Pongkainjos (Niity Pongkriangyos), kurš bija pārsteigts par bezpajumtnieka godīgumu. Viņš atzinās, ka ja pats atrastos tādā stāvoklī, tad diez vai maku būtu atgriezis. Pateicībā Nītijs uzdāvināja Varalopu dienesta dzīvokli un piedāvāja darbu savā rūpnīcā. Tagad izbijušais bezpajumtnieks nopelna 11 tūkstošus batu (aptuveni 317 dolāri) mēnesī un vairs nenakšņo uz zemes.

9

Altajā makšķernieks izglāba āliņģī slīkstošu alni

Barnaula iedzīvotājs Ivans Dračevs atgriezās no makšķerēšanas un pamanīja āliņģī iekritušu alni. Ivans mēģināja trīs reizes, līdz izdevās apmest ap aļņa kāju apmest laso un izvilkt dzīvnieku. Alnis bija stipri nosalis un drebēja, nācās viņu kārtīgi paberzēt. “Bija jocīgi, kad es blakus apsēdos, bet viņš man uzlika kāja uz ceļu un smilkstēja. It kā jau gandrīz kā govs, bet tik un tā visu saprot”,  – rakstīja Ivans savā blogā.

10

Kaimiņi bezmaksas izremontēja nabaga padzīvojušās skolotājas māju

Bijušajai un pensijā esošajai skolotājai Annai Glensijai (Anne Glancey) draudēja sods no pilsētas kopienas – 3 tūkstoši dolāri dienā, ja viņa neizremontēs savu māju un nesakops savu zālienu. Viņai nebija, kam lūgt palīdzību, bet viņas kaimiņi Adams un Kristīna Polemusi kopā ar citiem brīvprātīgajiem veltīja visu vasaru, lai bez maksas atjaunotu vientuļās sievieties mājokli. Lūk, kā izskatījās viņas māja pirms reonta un kā tā izskatās pēc tam.

11

Kanādas aviolīnijas pārkāpa savus noteikumus, lai izglābtu dzīvniekus no ugunsgrēka

Pēc tam, kad uguns bija pārņēmis kanādiešu Makmureja fortu, iedzīvotāji bija spiesti nekavējoties evakuēties. Dzvīvnieku pārvadāšanas noteikumi lidmašīnās parasti ir ļoti stingri – par tiem tiek formēti dokumenti, bet viņiem pašiem ir jāatrodas pārnēsājamās būdiņās lidmašīnas kravas nodalījumā. Bet šoreiz aviokompānija atkāpās no saviem likumiem un izvietoja mīluļus salonā, kopā ar saimniekiem. Izglāba visus!

12

Stjuarte pieņēma suni, kurš pusgadu viņu gaidīja pie viesnīcas durvīm

Stjuarte Olīvija Sīversa (Olivia Sievers) bieži lidoja uz Buenosairesu, un reiz pie viesnīcas durvīm sastapa suni. Viņa to noglaudīja un pabaroja, un kopš tā laika suns uzticīgi viņu sagaidīja no lidojuma. Olīvija dzīvoja Vācijā, tāpēc viņa atrada Rubio jaunas mājas. Bet viņš aizbēga un atkal sāka gaidīt meiteni. Pa to laiku Olīvija paspēja pieķerties sunim, tāpēc šoreiz viņa paņēma Rubio sev līdzi uz mājām, un tagad viņš ir absolūti pārlaimīgs.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru