10 visgaršīgākie sieri pasaulē, kuri obligāti ir jānogaršo:

4. Maskarpone – itāļu saldā krējuma siers ar bagātīgu garšu, kas līdzīga saldajam krējumam un jogurtam. 100 gramos siera vidēji ir 453 kcal.

5. Kamambērs – maigs siers, kas pagatavots no govs piena. Brī un kamambērs ir līdzīgi, bet brī ir liesāks. 100 gramos siera vidēji ir 300 kcal.

6. Dor blue – vācu zilais siers. To labāk ēst ar riekstiem un vīnogām. Ja jūs ēdat vienlaicīgi vairākas siera šķirnes, tad šo sieru labāk atstājiet uz beigām. 100 gramos siera vidēji ir 354 kcal.

7. Gorgonzola (Gorgonzola) — viens no populārākajiem itāļu sieriem, kas atšķiras ar tam raksturīgo aso garšu. Šim sieram ir salda piegarša un maigs, viegls riekstu aromāts. 100 gramos vidēji ir 359 kcal.

8. Mocarella – siers no bifeļu piena. Šis siers lieliski sader ar tomātiem, baziliku un olīveļļu. Var pievienot vēl nedaudz paprikas. 100 gramos vidēji ir 250 kcal.

9. Rokforas siers – slavenais franču siers ar pelējumu. Rokfors lieliski sader ar vīniem: Cahors, Sauternes, Porto. 100 gramos vidēji ir 335 kcal.

10. Tet-de-Muan – pieder pie ekskluzīvajiem Šveices sieriem. Tulkojumā no franču valodas tas nozīmē “mūka galva”. Tet-de-Muan tiek ražots no govs piena, kas tiek iegūts tikai vasaras mēnešos. Tas tiek nogatavināts vairāk par trim mēnešiem. Gatavs siers ir viendabīgs griezumā, atšķiras ar blīvu konsistenci. Tam piemīt ļoti spēcīgs aromāts un spilgti izteikta asa garša. Ļoti labi sader ar baltajiem vīniem. 100 gramos vidēji ir 410 kcal.

Avots: VK.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru